Prkénko ANTONÍN
Originální dřevěné kuchyňské prkénko Antonín je víc než jen předmět – je to tichý společník vašich kulinářských dobrodružství. Každý zářez, každá drobná stopa, která na něm po používání zůstane, je součástí jeho příběhu – a zároveň vašeho.
Detailní popis produktu
Tohle stylové kuchyňské prkénko, anebo spíš prkno, s rukojetí učaruje každému, kdo si chvíle v kuchyni rád zpříjemní.
Vyberte si Antonína, pokud hledáte prkénko, které je nejen funkčním nástrojem, ale také ozdobou a jedinečným kouskem přírody. Antonín je připraven psát váš kuchyňský příběh – co na něm připravíte jako první?
POUŽITÉ DŘEVO: TŘEŠEŇ, OŘECH, JASAN.
Třešňové dřevo má stejnoměrnou hustotou a zajímavou kresbou. Běl je žlutá, jádro červenohnědé s barevnými záběhy, které jsou u mladšího dřeva šedozelené, u starších stromů krvavě červené. Letorosty jsou výrazné, dřeňové paprsky četné, středně výrazné.
Dřevo ořechu má širokou škálou barev, od světlých hnědých odstínů až po tmavě hnědé. Strukturálně je dřevo jemně a pravidelně zrnité, s viditelnými letokruhy, což dává dřevu jedinečný a krásný vzhled.
Jasan má světlou, téměř bílou barvu, která může časem mírně zežloutnout. Jeho textura je jemná a rovnoměrná, s výraznými letokruhy, které dodávají dřevu jedinečný vzhled.
ROZMĚRY: 24,5 x 26,5 x 2,8 cm.
Velikosti a tvary nejsou standardizované, využíváme co největší kus dřeva s co nejmenším možným odpadem. Rozměry (šířka x délka x výška) jednotlivých prkének jsou měřeny v nejširším a nejdelším místě bez rukojeti.
DOPORUČENÍ K POUŽITÍ:
Prkénko je vhodné ke krájení a porcování potravin. Ideální je mít alespoň 3 prkénka. Kvůli využití pro různé potraviny. Jedno na krájení pečiva, ovoce a zeleniny. Další na sýry a uzeniny a jedno zvlášť na krájení a porcování masa.
Kromě praktičnosti a funkčnosti se prkénko od nás stane krásným doplňkem kterékoliv kuchyně. Záleží jen na Vás, které bude ozdobou ve Vaší domácnosti.
ÚDRŽBA a PÉČE:
Dřevěné prkénko Vám vydrží řadu let. Není náročné na údržbu a péči, jen je třeba dodržet pár zásad a díky tomu Vás možná i přežije…
Dřevěné prkénko nemyjte v myčce na nádobí. Při běžném každodenním použití myjte pod tekoucí vodou houbičkou s běžným prostředkem na nádobí. Při větším znečištění použijte kartáč na mytí, lépe odstraní nečistoty. Opláchněte vodou. Pečlivě otřete a nechte vyschnout.
Pravidelně ho natřete jedlým nearomatizovaným olejem (např. slunečnicovým, lněným…).
Nejideálnějším řešením je mít více prkének pro zpracování různých potravin. Pořiďte si alespoň tři prkénka s tím, že jedno použijete na pečivo, ovoce a zeleninu, další na sýry a uzeniny, třetí využijete na krájení a porcování masa.
No a teď se nabízí otázka, na čem servírujete?
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.