Prkénko BARTOLOMĚJ
Originální a funkční dřevěné prkénko Bartoloměj přináší do vaší kuchyně duši stromů, ze kterých vznikl, a stává se věrným společníkem při vaření i prostírání.
Detailní popis produktu
Prkénko Bartoloměj je poctou přírodě mistrovskému řemeslu. Vyrobené z jilmu a břestovce, spojuje sílu a majestátnost těchto dvou stromů do jednoho harmonického celku. Jilm, symbol odolnosti a dlouhověkosti, je doplněn břestovcem, jehož jemná kresba přináší do prkénka teplo a unikátní charakter.
Bartoloměj není jen kuchyňský nástroj – je to připomínka krásy přírody, která se stává součástí vaší každodenní rutiny.
Originální a funkční pomocník do všech domácností a interiérů ve stylovém provedení. Nicméně vlastnit zrovna tento kousek může jen jedna domácnost.
POUŽITÉ DŘEVO: JILM, BŘESTOVEC.
Propletení vláken dřeva, které se vizuálně projevuje vlnovkovou texturou v letním dřevě. Jarní dřevo je výrazné a uspořádané do kruhu. Textura je díky tomu velice zajímavá. Dřevo je zbarvené v odstínech hnědé.
Dřevo břestovce je husté a těžké. Současně pružné, ohebné a houževnaté. Zbarvení je od bledě žluté až nažloutle hnědé.
ROZMĚRY: 20,5 x 42 x 2,8 cm.
Velikosti a tvary nejsou standardizované, využíváme co největší kus dřeva s co nejmenším možným odpadem. Rozměry (šířka x délka x výška) jednotlivých prkének jsou měřeny v nejširším a nejdelším místě bez rukojeti.
DOPORUČENÍ K POUŽITÍ:
Prkénko je vhodné ke krájení a porcování potravin. Ideální je mít alespoň 3 prkénka. Kvůli využití pro různé potraviny. Jedno na krájení pečiva, ovoce a zeleniny. Další na sýry a uzeniny a jedno zvlášť na krájení a porcování masa.
Kromě praktičnosti a funkčnosti se prkénko od nás stane krásným doplňkem kterékoliv kuchyně. Záleží jen na Vás, které bude ozdobou ve Vaší domácnosti.
ÚDRŽBA a PÉČE:
Dřevěné prkénko Vám vydrží řadu let. Není náročné na údržbu a péči, jen je třeba dodržet pár zásad a díky tomu Vás možná i přežije…
Dřevěné prkénko nemyjte v myčce na nádobí. Při běžném každodenním použití myjte pod tekoucí vodou houbičkou s běžným prostředkem na nádobí. Při větším znečištění použijte kartáč na mytí, lépe odstraní nečistoty. Opláchněte vodou. Pečlivě otřete a nechte vyschnout.
Pravidelně ho natřete jedlým nearomatizovaným olejem (např. slunečnicovým, lněným…).
Nejideálnějším řešením je mít více prkének pro zpracování různých potravin. Pořiďte si alespoň tři prkénka s tím, že jedno použijete na pečivo, ovoce a zeleninu, další na sýry a uzeniny, třetí využijete na krájení a porcování masa.
No a teď se nabízí otázka, na čem servírujete?
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.