Prkénko BLANKA
Unikátní stylové prkénko ruční výroby Blanka vnese do vaší kuchyně kousek přírody a promění každodenní chvilky v malé okamžiky radosti.
Detailní popis produktu
Unikátní stylové prkénko ruční výroby Blanka je jedinečný kousek z kvalitního dřeva břestovce, jasanu a ořechu. Spojuje přírodní krásu a precizní řemeslné zpracování, ideální pro každodenní použití i jako designový doplněk do vaší kuchyně.
První, co Vás uchvátí jsou křivky prkénka.Okraj má krásnou strukturu kůry břestovce. - "wau" efekt zaručen :).
Kombinace tří použitých dřev dodává tomuto prkénku styl a nezpochybnitelnou exkluzivitu.
POUŽITÉ DŘEVO: BŘESTOVEC, OŘECH, JASAN.
Dřevo břestovce je husté a těžké. Současně pružné, ohebné a houževnaté. Zbarvení je od bledě žluté až nažloutle hnědé.
Ořechové dřevo je pórovité, tvrdé, těžké a dobře ohebné. Vyznačuje se širokou škálou barev, obvykle se pohybuje od světlých hnědých odstínů až po tmavě hnědé. Strukturálně je dřevo jemně a pravidelně zrnité, s viditelnými letokruhy, což dává dřevu jedinečný a krásný vzhled.
Jasanové dřevo je tvrdé, pružné a odolné. Má světlou, téměř bílou barvu, která může časem mírně zežloutnout. Jeho textura je jemná a rovnoměrná, s výraznými letokruhy, které dodávají dřevu jedinečný vzhled. Díky této přirozené estetice je jasanové dřevo často používáno pro dekorativní účely, kde je kladen důraz na vizuální kvalitu materiálu.
ROZMĚRY: 26 x 39,5 x 2,7 cm.
Velikosti a tvary nejsou standardizované, využíváme co největší kus dřeva s co nejmenším možným odpadem. Rozměry (šířka x délka x výška) jednotlivých prkének jsou měřeny v nejširším a nejdelším místě bez rukojeti.
DOPORUČENÍ K POUŽITÍ:
Prkénko je vhodné ke krájení a porcování potravin. Ideální je mít alespoň 3 prkénka. Kvůli využití pro různé potraviny. Jedno na krájení pečiva, ovoce a zeleniny. Další na sýry a uzeniny a jedno zvlášť na krájení a porcování masa.
Kromě praktičnosti a funkčnosti se prkénko od nás stane krásným doplňkem kterékoliv kuchyně. Záleží jen na Vás, které bude ozdobou ve Vaší domácnosti.
ÚDRŽBA a PÉČE:
Dřevěné prkénko Vám vydrží řadu let. Není náročné na údržbu a péči, jen je třeba dodržet pár zásad a díky tomu Vás možná i přežije…
Dřevěné prkénko nemyjte v myčce na nádobí. Při běžném každodenním použití myjte pod tekoucí vodou houbičkou s běžným prostředkem na nádobí. Při větším znečištění použijte kartáč na mytí, lépe odstraní nečistoty. Opláchněte vodou. Pečlivě otřete a nechte vyschnout.
Pravidelně ho natřete jedlým nearomatizovaným olejem (např. slunečnicovým, lněným…).
Nejideálnějším řešením je mít více prkének pro zpracování různých potravin. Pořiďte si alespoň tři prkénka s tím, že jedno použijete na pečivo, ovoce a zeleninu, další na sýry a uzeniny, třetí využijete na krájení a porcování masa.
No a teď se nabízí otázka, na čem servírujete?
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.