Prkénko ELIŠKA
Výjimečné kuchyňské prkénko Eliška doplněné působivými vlnitými liniemi, vyprávějí příběh stromů, které po desítky let čelily přírodním živlům a přesto si zachoval svou majestátní krásu.
Detailní popis produktu
Praktický kousek dřeva v podobě vymazleného kuchyňského prkénka ruční výroby se milerád zabydlí ve Vaší domácnosti. Anebo ho věnujte a budete mít jistotu jedinečného a osobitého dárku s přesahem.
Eliška vždy zaujme svou dokonalostí a jedinečností.
Vyberte si Elišku, pokud hledáte prkénko, které v sobě nese příběh dvou nádherných stromů – jilmu a třešně – a zároveň přináší do vaší kuchyně kousek přírody, elegance a poctivého řemesla. Eliška je více než jen kuchyňský nástroj, je to klenot, který vám bude dělat radost po mnoho let.
POUŽITÉ DŘEVO: JILM, TŘEŠEŇ.
Dřevo Jilmu je velmi husté, tvrdé, pevné a trvanlivé. Způsobuje to propletení vláken dřeva, které se vizuálně projevuje vlnovkovou texturou v letním dřevě. Jarní dřevo je výrazné a uspořádané do kruhu. Textura je díky tomu velice zajímavá.
Třešeň se vyznačuje stejně jako všechny ovocné dřeviny stejnoměrnou hustotou a zajímavou kresbou. Běl je žlutá, jádro červenohnědé s barevnými záběhy, které jsou u mladšího dřeva šedozelené, u starších stromů krvavě červené. Letorosty jsou dosti výrazné, dřeňové paprsky četné, středně výrazné. Dřevo je slabě lesklé.
ROZMĚRY: 22 x 32,5 x 2,7 cm.
Velikosti a tvary nejsou standardizované, využíváme co největší kus dřeva s co nejmenším možným odpadem. Rozměry (šířka x délka x výška) jednotlivých prkének jsou měřeny v nejširším a nejdelším místě bez rukojeti.
DOPORUČENÍ K POUŽITÍ:
Prkénko je vhodné ke krájení a porcování potravin. Ideální je mít alespoň 3 prkénka. Kvůli využití pro různé potraviny. Jedno na krájení pečiva, ovoce a zeleniny. Další na sýry a uzeniny a jedno zvlášť na krájení a porcování masa.
A na čem servírujete?
ÚDRŽBA a PÉČE:
Dřevěné prkénko Vám vydrží řadu let. Není náročné na údržbu a péči, jen je třeba dodržet pár zásad a díky tomu Vás možná i přežije…
Dřevěné prkénko nemyjte v myčce na nádobí. Při běžném každodenním použití myjte pod tekoucí vodou houbičkou s běžným prostředkem na nádobí. Při větším znečištění použijte kartáč na mytí, lépe odstraní nečistoty. Opláchněte vodou. Pečlivě otřete a nechte vyschnout.
Pravidelně ho natřete jedlým nearomatizovaným olejem (např. slunečnicovým, lněným…).
Nejideálnějším řešením je mít více prkének pro zpracování různých potravin. Pořiďte si alespoň tři prkénka s tím, že jedno použijete na pečivo, ovoce a zeleninu, další na sýry a uzeniny, třetí využijete na krájení a porcování masa.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.