Prkénko FILIP
Praktické a jedinečné kuchyňské prkénko Filip je ručně zpracováno s maximální péčí o detail. Hladce opracovaný povrch, zaoblené hrany a precizní spojení třešňového a jasanového dřeva vytvářejí dojem absolutní harmonie.
Detailní popis produktu
Tohle jedinečné kuchyňské prkénko, a možná spíš prkno, s rukojetí je praktickým společníkem nejen do všedních dnů. Ve dny, kdy jej vytáhnete a použijete k servírování si ho raději pohlídejte, ať nezmizí společně s dobrotami. Chtěl by ho totiž každý, nicméně jeho unikátnost je neopakovatelná.
POUŽITÉ DŘEVO: TŘEŠEŇ, JASAN.
Třešňové dřevo má stejnoměrnou hustotou a zajímavou kresbou. Běl je žlutá, jádro červenohnědé s barevnými záběhy, které jsou u mladšího dřeva šedozelené, u starších stromů krvavě červené. Letorosty jsou výrazné, dřeňové paprsky četné, středně výrazné.
Jasanové dřevo je tvrdé, pružné a odolné. Společně s dubem a bukem patří mezi nejtvrdší tuzemské dřeviny. Dřevo z něj se považuje za vysoce ceněné. Jasan má světlou, téměř bílou barvu, která může časem mírně zežloutnout. Jeho textura je jemná a rovnoměrná, s výraznými letokruhy, které dodávají dřevu jedinečný vzhled.
ROZMĚRY: 20 x 28,5 x 2,5 cm.
Velikosti a tvary nejsou standardizované, využíváme co největší kus dřeva s co nejmenším možným odpadem. Rozměry (šířka x délka x výška) jednotlivých prkének jsou měřeny v nejširším a nejdelším místě bez rukojeti.
DOPORUČENÍ K POUŽITÍ:
Prkénko je vhodné ke krájení a porcování potravin. Ideální je mít alespoň 3 prkénka. Kvůli využití pro různé potraviny. Jedno na krájení pečiva, ovoce a zeleniny. Další na sýry a uzeniny a jedno zvlášť na krájení a porcování masa.
A na čem servírujete?
ÚDRŽBA a PÉČE:
Dřevěné prkénko Vám vydrží řadu let. Není náročné na údržbu a péči, jen je třeba dodržet pár zásad a díky tomu Vás možná i přežije…
Dřevěné prkénko nemyjte v myčce na nádobí. Při běžném každodenním použití myjte pod tekoucí vodou houbičkou s běžným prostředkem na nádobí. Při větším znečištění použijte kartáč na mytí, lépe odstraní nečistoty. Opláchněte vodou. Pečlivě otřete a nechte vyschnout.
Pravidelně ho natřete jedlým nearomatizovaným olejem (např. slunečnicovým, lněným…).
Nejideálnějším řešením je mít více prkének pro zpracování různých potravin. Pořiďte si alespoň tři prkénka s tím, že jedno použijete na pečivo, ovoce a zeleninu, další na sýry a uzeniny, třetí využijete na krájení a porcování masa.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.