Prkénko JOSEFÍNA
Prkénko Josefína přináší do vaší kuchyně příběh jilmu – stromu, který rostl desítky let, sbíral sílu ze země a čelil přírodním výzvám. Nyní, ve své nové podobě, bude sloužit jako věrný společník při vašich kulinářských dobrodružstvích. S každým dotykem a každým řezem budete mít možnost přiblížit se k přírodě, kterou Josefína ztělesňuje.
Detailní popis produktu
Ať už hledáte prkénko pro každodenní použití, nebo výjimečný kousek, který ozdobí váš stůl při servírování, Josefína je ideální volbou amileráda se zabydlí ve Vaší domácnosti. Je to prkénko, které nejen plní svůj účel, ale také vypráví příběh – příběh o přírodě, řemeslné zručnosti a kráse, která je nadčasová.
POUŽITÉ DŘEVO: JILM.
Velmi husté, tvrdé, pevné a trvanlivé dřevo Jilmu je také odolné proti rozštípnutí. Vděčit za to můžeme propletení vláken dřeva, které se vizuálně projevuje vlnovkovou texturou v letním dřevě. Jarní dřevo je výrazné a uspořádané do kruhu. Textura je díky tomu velice zajímavá. Dřevo jilmu je známé i odolností proti hnilobě při styku s vodou a dobrou pružností i odolností proti oděru.
ROZMĚRY: 17 x 37,5 x 2,5 cm
Velikosti a tvary nejsou standardizované, využíváme co největší kus dřeva s co nejmenším možným odpadem. Rozměry (šířka x délka x výška) jednotlivých prkének jsou měřeny v nejširším a nejdelším místě bez rukojeti.
DOPORUČENÍ K POUŽITÍ:
Prkénko je vhodné ke krájení a porcování potravin. Ideální je mít alespoň 3 prkénka. Kvůli využití pro různé potraviny. Jedno na krájení pečiva, ovoce a zeleniny. Další na sýry a uzeniny a jedno zvlášť na krájení a porcování masa.
Kromě praktičnosti a funkčnosti se prkénko od nás stane krásným doplňkem kterékoliv kuchyně. Záleží jen na Vás, které bude ozdobou ve Vaší domácnosti.
ÚDRŽBA a PÉČE:
Dřevěné prkénko Vám vydrží řadu let. Není náročné na údržbu a péči, jen je třeba dodržet pár zásad a díky tomu Vás možná i přežije…
Dřevěné prkénko nemyjte v myčce na nádobí. Při běžném každodenním použití myjte pod tekoucí vodou houbičkou s běžným prostředkem na nádobí. Při větším znečištění použijte kartáč na mytí, lépe odstraní nečistoty. Opláchněte vodou. Pečlivě otřete a nechte vyschnout.
Pravidelně ho natřete jedlým nearomatizovaným olejem (např. slunečnicovým, lněným…).
Nejideálnějším řešením je mít více prkének pro zpracování různých potravin. Pořiďte si alespoň tři prkénka s tím, že jedno použijete na pečivo, ovoce a zeleninu, další na sýry a uzeniny, třetí využijete na krájení a porcování masa.
No a teď se nabízí otázka, na čem servírujete?
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.