Prkénko MARIANA
Masivní meruňkové kuchyňské prkénko Marianna vyniká svou osobitostí – kresba dřeva odráží jedinečnost každého kusu, s drobnými detaily a nepravidelnostmi, které dělají z tohoto prkénka neopakovatelné dílo. Meruňka, coby dřevo s jemnou strukturou a přirozenou elegancí, propůjčuje prkénku Marianna nejen krásu, ale i dlouhou životnost.
Detailní popis produktu
Vyjímečný kousek přírody, který kombinuje funkčnost, estetiku a jedinečný charakter. Meruňkové dřevo, známé svou nádhernou kresbou a teplými zlatavými až načervenalými tóny, dává prkénku Marianna nezaměnitelný vzhled, který vynikne v každé kuchyni. Masivní konstrukce dodává nejen pevnost a odolnost, ale také příjemný pocit při každém použití.
POUŽITÉ DŘEVO: MERUŇKA.
Dřevo meruňky je středně tvrdé, odolné proti opotřebení. Má obvykle krásnou barvu, která se pohybuje od světle zlatohnědé po jemně oranžovou. S věkem dřevo často tmavne a získává teplé, bohaté odstíny. Struktura meruňkového dřeva je jemně zrnitá, hladká a jednotná.
ROZMĚRY: 22,5 x 32,5 x 2,9 cm.
Velikosti a tvary nejsou standardizované, využíváme co největší kus dřeva s co nejmenším možným odpadem. Rozměry (šířka x délka x výška) jednotlivých prkének jsou měřeny v nejširším a nejdelším místě bez rukojeti.
DOPORUČENÍ K POUŽITÍ:
Prkénko je vhodné ke krájení a porcování potravin. Ideální je mít alespoň 3 prkénka. Kvůli využití pro různé potraviny. Jedno na krájení pečiva, ovoce a zeleniny. Další na sýry a uzeniny a jedno zvlášť na krájení a porcování masa.
Kromě praktičnosti a funkčnosti se prkénko od nás stane krásným doplňkem kterékoliv kuchyně. Záleží jen na Vás, které bude ozdobou ve Vaší domácnosti.
ÚDRŽBA a PÉČE:
Dřevěné prkénko Vám vydrží řadu let. Není náročné na údržbu a péči, jen je třeba dodržet pár zásad a díky tomu Vás možná i přežije…
Dřevěné prkénko nemyjte v myčce na nádobí. Při běžném každodenním použití myjte pod tekoucí vodou houbičkou s běžným prostředkem na nádobí. Při větším znečištění použijte kartáč na mytí, lépe odstraní nečistoty. Opláchněte vodou. Pečlivě otřete a nechte vyschnout.
Pravidelně ho natřete jedlým nearomatizovaným olejem (např. slunečnicovým, lněným…).
Nejideálnějším řešením je mít více prkének pro zpracování různých potravin. Pořiďte si alespoň tři prkénka s tím, že jedno použijete na pečivo, ovoce a zeleninu, další na sýry a uzeniny, třetí využijete na krájení a porcování masa.
No a teď se nabízí otázka, na čem servírujete?
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.