Prkénko MONIKA
Masivní ručně vyrobené dřevěné kuchyňské prkénko Monika se stane středem pozornosti každého kulinářského zážitku ve Vaší kuchyni.
Detailní popis produktu
Masivní ručně vyráběné prkénko nestandardního tvaru s oblinami. Stylový a funkční společník do každé kuchyně s jistotou dlouhé trvanlivosti i díky ručnímu zpracování. Prkénko má drobnou prasklinku v suku, což je zohledněno v ceně, dodává mu to na výjimečnosti.
POUŽITÉ DŘEVO: MERUŇKA.
Dřevo meruňky je středně tvrdé, odolné proti opotřebení. Má obvykle krásnou barvu, která se pohybuje od světle zlatohnědé po jemně oranžovou. S věkem dřevo často tmavne a získává teplé, bohaté odstíny. Struktura meruňkového dřeva je jemně zrnitá, hladká a jednotná.
ROZMĚRY: 17 x 28,5 x 2,5 cm.
Velikosti a tvary nejsou standardizované, využíváme co největší kus dřeva s co nejmenším možným odpadem. Rozměry (šířka x délka x výška) jednotlivých prkének jsou měřeny v nejširším a nejdelším místě bez rukojeti.
DOPORUČENÍ K POUŽITÍ:
Prkénko je vhodné ke krájení a porcování potravin. Ideální je mít alespoň 3 prkénka. Kvůli využití pro různé potraviny. Jedno na krájení pečiva, ovoce a zeleniny. Další na sýry a uzeniny a jedno zvlášť na krájení a porcování masa.
Kromě praktičnosti a funkčnosti se prkénko od nás stane krásným doplňkem kterékoliv kuchyně. Záleží jen na Vás, které bude ozdobou ve Vaší domácnosti.
No a teď se nabízí otázka, na čem servírujete?
ÚDRŽBA a PÉČE:
Dřevěné prkénko Vám vydrží řadu let. Není náročné na údržbu a péči, jen je třeba dodržet pár zásad a díky tomu Vás možná i přežije…
Dřevěné prkénko nemyjte v myčce na nádobí. Při běžném každodenním použití myjte pod tekoucí vodou houbičkou s běžným prostředkem na nádobí. Při větším znečištění použijte kartáč na mytí, lépe odstraní nečistoty. Opláchněte vodou. Pečlivě otřete a nechte vyschnout.
Pravidelně ho natřete jedlým nearomatizovaným olejem (např. slunečnicovým, lněným…).
Nejideálnějším řešením je mít více prkének pro zpracování různých potravin. Pořiďte si alespoň tři prkénka s tím, že jedno použijete na pečivo, ovoce a zeleninu, další na sýry a uzeniny, třetí využijete na krájení a porcování masa.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.