Prkénko TAŤÁNA
Originální kuchyňské prkénko Taťána je skutečnou oslavou přírody a řemeslné zručnosti, která z něj činí nejen praktického společníka v kuchyni, ale i originální designový kousek. Vyrobené z kombinace břestovce a třešně, přináší harmonii dvou výjimečných dřev, která se vzájemně doplňují – břestovec se svou jemnou, teplou kresbou a třešeň s bohatými tóny a hladkostí. Výsledkem je prkénko, které vyzařuje eleganci a osobitost.
Detailní popis produktu
Pokud jste milovníkem jinakosti, možná vám učaruje prkénko zajímavého designu v tomto spojení. Každý zachráněný kousek má své specifika.
Toto prkénko nese osobité znamení, což je přirozený detail dřeva, připomínající jeho původ a příběh, který strom za svůj život psal. Tento nedokonalý, avšak krásný prvek je symbolem přírody, která je vždy autentická a neopakovatelná.
POUŽITÉ DŘEVO: BŘESTOVEC, TŘEŠEŇ.
Dřevo břestovce je husté a těžké. Současně pružné, ohebné a houževnaté. Zbarvení je od bledě žluté až nažloutle hnědé.
Třešeň se vyznačuje (stejně jako všechny ovocné dřeviny) stejnoměrnou hustotou a zajímavou kresbou. Běl je žlutá, jádro červenohnědé s barevnými záběhy, které jsou u mladšího dřeva šedozelené, u starších stromů krvavě červené. Letorosty jsou dosti výrazné, dřeňové paprsky četné, středně výrazné. Dřevo je slabě lesklé.
ROZMĚRY: 29,5 x 18 x 3 cm.
Velikosti a tvary nejsou standardizované, využíváme co největší kus dřeva s co nejmenším možným odpadem. Rozměry (šířka x délka x výška) jednotlivých prkének jsou měřeny v nejširším a nejdelším místě bez rukojeti.
DOPORUČENÍ K POUŽITÍ:
Prkénko je vhodné ke krájení a porcování potravin. Ideální je mít alespoň 3 prkénka. Kvůli využití pro různé potraviny. Jedno na krájení pečiva, ovoce a zeleniny. Další na sýry a uzeniny a jedno zvlášť na krájení a porcování masa.
Kromě praktičnosti a funkčnosti se prkénko od nás stane krásným doplňkem kterékoliv kuchyně. Záleží jen na Vás, které bude ozdobou ve Vaší domácnosti.
ÚDRŽBA a PÉČE:
Dřevěné prkénko Vám vydrží řadu let. Není náročné na údržbu a péči, jen je třeba dodržet pár zásad a díky tomu Vás možná i přežije…
Dřevěné prkénko nemyjte v myčce na nádobí. Při běžném každodenním použití myjte pod tekoucí vodou houbičkou s běžným prostředkem na nádobí. Při větším znečištění použijte kartáč na mytí, lépe odstraní nečistoty. Opláchněte vodou. Pečlivě otřete a nechte vyschnout.
Pravidelně ho natřete jedlým nearomatizovaným olejem (např. slunečnicovým, lněným…).
Nejideálnějším řešením je mít více prkének pro zpracování různých potravin. Pořiďte si alespoň tři prkénka s tím, že jedno použijete na pečivo, ovoce a zeleninu, další na sýry a uzeniny, třetí využijete na krájení a porcování masa.
No a teď se nabízí otázka, na čem servírujete?
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.