Prkénko ZUZANA

Stylové kuchyňské prkénko ruční výroby Zuzana, není jen prkénko. Je to umělecké dílo, které vypráví svůj příběh růstu ořešáku a meruňky, jejich síle a vznešenosti.

800 Kč
Dostupnost: Skladem (1 ks)
Kód: 34
Prkénko ZUZANA
Untitled design
Akce

Detailní popis produktu

Při dotyku pocítíte hladký povrch, který vás zve k tvoření – ať už jde o krájení voňavého chleba, přípravu sváteční večeře nebo servírování malých radostí, jako je sýr a víno. Zuzana vnese do vaší kuchyně nejen dokonalou funkčnost, ale také nadčasovou krásu, která vás bude inspirovat každý den. S tímto prkénkem se každé jídlo stává výjimečným okamžikem.

Zuzana je výsledkem hraní si v dílně. Má zajímavý tvar a bude zdobit právě jednu domácnost. Svou jedinečnou tvář získalo i díky kombinaci dvou skvostných dřev.

 

POUŽITÉ DŘEVO: MERUŇKA, OŘECH.

Dřevo meruňky má obvykle krásnou barvu, která se pohybuje od světle zlatohnědé po jemně oranžovou. S věkem dřevo často tmavne a získává teplé, bohaté odstíny. Struktura meruňkového dřeva je jemně zrnitá, hladká a jednotná.

Ořechové dřevo je pórovité, tvrdé, těžké a dobře ohebné. Vyznačuje se širokou škálou barev, obvykle se pohybuje od světlých hnědých odstínů až po tmavě hnědé. Strukturálně je dřevo jemně a pravidelně zrnité, s viditelnými letokruhy, což dává dřevu jedinečný a krásný vzhled.

 

 

ROZMĚRY: 22,5 x 25,5 x 2 cm.

Velikosti a tvary nejsou standardizované, využíváme co největší kus dřeva s co nejmenším možným odpadem. Rozměry (šířka x délka x výška) jednotlivých prkének jsou měřeny v nejširším a nejdelším místě bez rukojeti.

 

 

DOPORUČENÍ K POUŽITÍ:

Prkénko je vhodné ke krájení a porcování potravin. Ideální je mít alespoň 3 prkénka. Kvůli využití pro různé potraviny. Jedno na krájení pečiva, ovoce a zeleniny. Další na sýry a uzeniny a jedno zvlášť na krájení a porcování masa.

Kromě praktičnosti a funkčnosti se prkénko od nás stane krásným doplňkem kterékoliv kuchyně. Záleží jen na Vás, které bude ozdobou ve Vaší domácnosti.

 

 

ÚDRŽBA a PÉČE:

Dřevěné prkénko Vám vydrží řadu let. Není náročné na údržbu a péči, jen je třeba dodržet pár zásad a díky tomu Vás možná i přežije…

Dřevěné prkénko nemyjte v myčce na nádobí. Při běžném každodenním použití myjte pod tekoucí vodou houbičkou s běžným prostředkem na nádobí. Při větším znečištění použijte kartáč na mytí, lépe odstraní nečistoty. Opláchněte vodou. Pečlivě otřete a nechte vyschnout.

Pravidelně ho natřete jedlým nearomatizovaným olejem (např. slunečnicovým, lněným…).

Nejideálnějším řešením je mít více prkének pro zpracování různých potravin. Pořiďte si alespoň tři prkénka s tím, že jedno použijete na pečivo, ovoce a zeleninu, další na sýry a uzeniny, třetí využijete na krájení a porcování masa.

No a teď se nabízí otázka, na čem servírujete?

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola